19-годишна спря серията на Пиронкова в Доха



12-02-2014 17:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир за жени в Доха, Катар. В двубой от втори кръг, пловдивчанката отстъпи със 7:6 (5), 2:6, 2:6 пред Аника Бек.

Срещата между двете продължи повече от два часа, след които за жалост младата германка вдигна победоносно ръце. За представянето си в Доха Цветана заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №52 в момента.

В първата част двете тенисистките си размениха по три пробива, като в 12-ия гейм тръгналата от квалификациите българка имаше сетбол. Закономерно се стигна до тайбрек. В него Цвети поведе с 2:0 точки, но загуби следващите четири разигравания и така размяната на половините дойде при 2:4. Българката настигна съперничката при 5:5, а после стигна до втория си сетбол и го реализира, за да затвори след 64 минути игра.

Вторият сет започна с пробив на германската тийнейджърка, който Пиронкова върна при 1:2. Последва обаче нов брейк и Бек се откъсна с 4:1. При 2:5 Цвети сервираше за оставане в сета, но съперничката й стигна до точка за изравняване на частите и успя да го стори.

Българската прима постигна пробив в първия гейм на решителния сет, но след това загуби три поредни. В петата игра пловдивчанката имаше три възможности да вземе подаването на германката, но в крайна сметка Аника Бек се измъкна и поведе с 4:1. При 2:5 отново Пиронкова подаваше за оставане в турнира, но съперничката поведе с 40:15 и спечели при първия си мачбол.

Следващият турнир на шампионката от Сидни е в Дубай.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини