Дел По за проблемите в китката, Топ 3 и омразните спринтове



10-02-2014 16:43 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро пристигна в Ротердам като действащ шампион от местния турнир ABN AMRO World Tennis Tournament. Снажният аржентинец започна силно новия сезон и спечели титлата в Сидни, но няколко дни по-късно изправи на нокти феновете си, след като отново почувства болки в китката, този път на лявата ръка (бел.ред. тежката контузия, която го извади от игра за почти целия сезон 2010 бе в следствие на травма на китката на дясната ръка).

„Играех добре в Сидни, но когато отидох в Мелбърн настилката беше по-бърза, топките по-различни. В началото на турнира (срещу Рейн Уилямс) усетих, че нещо не е наред, а след двубоя ми с Баутиста Агут се консултирах с доктора”, разказа Дел Потро.

„Само преди няколко дни започнах тренировки, но се чувствам добре. През времето, в което не тренирах, се подготвях по специална програма. Обичам да ходя във фитнеса, но не и да тичам. Да бягам 10 или 15 километра е нещо, което ме унищожава, но знам, че трябва да го правя. Нямам друг избор. Искам тази година да бъда в оптимална форма, да се опазя от контузи и да играя през целия сезон.

Като за начало искам да запазя мястото си в Топ 5 и ако имам шанс да атакувам – Топ 3. Ще бъде трудно да задмина Рафа, Джокович и Вавринка, особено след победата му на Australian Open. Но не съм единственият от Топ 10, който има да защитава много точки. Надявам се да се представя добре в турнирите от Шлема и в края на сезона да съм близо до Топ 3. Ето Вавринка – получи своя шанс и се възползва. Искам и аз да го направя”.

Дел Потро започва защитата на титлата си в Ротердам срещу тежък съперник – Гаел Монфис, който през уикенда спечели трофея в Монпелие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини