Пиронкова достигна до основната схема в Доха



09-02-2014 16:20 | Станко Димов

Цветана Пиронкова достигна до основната схема на силния турнир в Доха. в решителен квалификационен двубой пловдивчанката се наложи с 2:0 сета над Александра Дюлгеру от Румъния, в отделните части 6:2, 7:5. Срещата продължи 94 минути, които с малки изключение, преминаха под диктовката на Пиронкова.

Пловдивчанката записа впечатляваща серия от 7 последователни гейма, които й осигуриха успех в първия сет и преднина от 2:0 във втория. В този момент обаче Цвети намали оборотите и позволи на Дюлгеру не само да върне пробива, но и да поведе с такъв – 4:2.

Последва изравняване на резултата за 4:4, а малко по-късно Пиронкова пропусна и мачбол, който й се откри при сервис на Дюлгеру. Когато румънката сервира за вкарване на сета в тайбрек, Цвети получи нов мачбол, от който се възползва – 6:2, 7:5.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

В първи кръг на основната схема Пиронкова ще играе с Роберта Винчи като срещата ще бъде около 14,30 часа в понеделник.

Турнирът в Доха е от категорията Premier. Шампион в последните две години е Виктория Азаренка, която няма да може да брани титлата си, тъй като се оплака от травма. Другите големи отсъстващи са Серина Уилямс и Мария Шарапова. Водач в схемата е шампионката от Открития шампионат на Австралия Ли На.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини