7 играчи от топ 10 започват битката за титлата в Мадрид



7 играчи от топ 10 започват битката за титлата в Мадрид
Свързани турнири
Тагове
09-05-2010 13:08 | Николай Драгиев

12 играчи от топ 18 ще вземат участие в предстоящия "Мастърс 1000" в Мадрид. Те ще бъдат предвождани от световния номер 1 и шампион от миналия сезон Роджър Федерер, намиращия се в страхотна форма Рафаел Надал, както и още 5 играчи от топ 10 - Анди Мъри, Робин Сьодерлинг, Анди Родик, Фернандо Вердаско и Жо-Вилфред Цонга.

 

От своя страна Надал ще се опита да стане първият играч, който печели всичките турнири от "Мастърс 1000" в един сезон. Освен това, ако го стори, Рафа ще изпревари и Андре Агаси във вечната класация за най-много триумфи в надпреварите от тази категория. За последно в Монте Карло и Рим, Надал загуби едва 1 сет по пътя си към титлите.

 

Интересното е, че испанецът ще може да си върне втората позиция в света още преди "Ролан Гарос". Това стана възможно, след като Новак Джокович се отказа от надпреварата в Мадрид, а за Рафа е нужно да вземе титлата, за да го изпревари.

 

Иначе бе изтеглен и жребият. В горната половина, където е Федерер, ситуацията за световния номер 1 е сравнително добра. Той може да срещна по пътя си към отличието Анди Мъри и Анди Родик, които далеч не обичат да играят на клей. Във втори кръг Роджър ще стартира срещу Карлос Моя или Бенямин Бекер, срещу които няма загуба в кариерата си. В трети кръг обаче го чака меко казано тежък противник, в лицето на сънародника му Станислас Вавринка, който показва класа на клей. На четвъртфинал го чака Анди Родик или Михаил Южни.

 

Анди Мъри пък ще трябва да се пребори със Сам Куери, Марин Чилич и Давид Ферер за място на полуфинал.

 

В половината на Надал пък са Фернандо Вердаско, Робин Сьодерлинг, Николас Алмагро, Андреас Сепи, Джон Иснър, Жо Вилфред Цонга и Гаел Монфис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини