Павлюченкова триумфира в Париж след знаменит обрат



02-02-2014 19:21 | Станко Димов

Анастасия Павлюченкова спечели титлата от турнира Open GDF SUEZ в Париж. Тя триумфира на WTA турнира в Париж от категорията Premier с награден фонд от над 700 000 долара. Във финала тя се наложи над италианката Сара Ерани с 3:6, 6:2, 6:3.

Финалният двубой противопостави сблъсък на коренно различни стила на игра. Павлюченкова разчиташе на агресията – силен сервис и мощни удари от форхенд, докато Ерани, както обикновено, покриваше огромен периметър от корта и почти не грешеше.

Двубоят бе доста оспорван. Павлюченкова първа поведе с 3:1, но след това допусна много сериозен спад в представянето си. Ерани спечели седем поредни гейма, за да достигне до аванс от 6:3, 2:0 и дори имаше точка за 3:0. В този момент обаче Павлюченкова влезе в серия от 7 последователни гейма, с които си гарантира втория сет и преднина 1:0 в заключителната трета част.

Ерани се събуди и записа 3 поредни гейма, повеждайки с 3:1. И това обаче не се оказа достатъчно за италианката да пречупи съперничката си, която на свой ред влезе в серия и спечели мача след 48-ия си печеливш удар за вечерта.

Това е отличен финал на една прекрасна за Павлюченкова седмица. По пътя към трофея рускинята се наложи последователно над 3 състезателки от Топ 10 – Ангелик Кербер, Мария Шарапова и Сара Ерани.

Освен това за първи път Павлюченкова триумфира в турнир от категорията Premier. Общо титлата е 6-а в кариерата на рускинята.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини