Андреев остана 5-и, Златанова 8-ма при подрастващите



31-01-2014 13:00 | Станко Димов

Двама от големите таланти в българския тенис – Адриан Андреев и Вивиан Златанова, попаднаха в челната десетка в класацията за Млад спортист на България. Андреев зае 5-о място в класацията, а Златанова остана 8-ма. И двамата обаче не присъстваха на церемонията, тъй като са ангажирани с професионално в чужбина. Техните призова получиха роднини на тенисистите.

Иначе за най-добър млад спортист на България за 2013-а година бе определен лекоатлетът Денис Димитров. Той събра 510 т. в анкетата на сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg, в която участваха рекордните 74 представители на медии от цяла България. Гласове получиха общо 52-ма млади спортисти, навършили 19 г. през изминалата година, които са представите на 22 вида спорт.

С невероятния си рекорд на 100 м за юноши от 10,16 сек. 19-годишният роден в Монтана спринтьор изпревари само с 28 т. втория в класацията - баскетболистът на националния отбор и на мъжкия Арис (Солун) Александър Везенков. На трето място се нареди световната шампионка и втора от европейското по борба за девойки Елица Янкова, която събра 384 т.

Победителят получи награда от магазини „Зора”, която му бе връчена от спортния министър проф. Мариана Георгиева. Тя подари и по един трибагреник на всеки от призовата тройка, както и на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, избрани за отбор на годината. Пожеланието на Георгиева към отличените бе да развяват гордо българското знаме по международните сцени.

Първият приз в историята на анкетата за треньор №1 при подрастващите отиде у наставничката на грациите Камелия Дунавска.

На тържеството в столичния хотел Sense присъстваха още президентът на БОК Стефка Костадинова, легендите на българския спорт Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Георги Глушков, Любо Ганев, Александър Томов, спортният функционер Валентин Михов и др. Те също се включиха в награждаването на младите таланти.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ - ВИЖТЕ ТУК

Кратки данни за призьорите - ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини