Ли На и Цибулкова ще спорят за трофея на Australian Open



23-01-2014 10:24 | Станко Димов

Повече от любопитен финал при дамите ще има тазгодишното Открито първенство на Австралия - Ли На срещу Доминика Цибулкова. За Ли На това е втори финал, а Цибулкова ще дебютира в подобна фаза на турнир от най-престижните като ще бъде и първата представителка на Словакия с такова постижение.

От своя се наложи да спасява мачбол в своя двубой от трети кръг в турнира, но след това демонстрира отлична форма. В полуфиналите тя се наложи с 6:2, 6:4 над младата Йожени Бушар. Оспорвана бе главно втората част, когато канадката поведе с 2:0, но Ли демонстрира класата си и успя да обърне.

"Миналата година бе изключително трудно. Надявам се, че сега ще успея да направя още една крачка напред. След усилена работа с моя треньор, подобрих не само техниката си. Сега играя много по-силно и стабилно от самото начало" коментира Ли, която е на прага на втора титла от Големия шлем.

"Играх много добре от самото начало на двубоя. Втората част бе доста по-трудна. Усещах, че съм на крачка от финалния двубой, но се стараех да не мисля затова и да мисля точка за точка," коментира Ли.

За Ли На това ще бъде четвърти общо финал в Големия шлем. Тя има титла от "Ролан Гарос" 2011, но загуби останалите два в Мелбърн - Australian Open 2011 от Ким Клайстерс и Australian Open 2013 от Виктория Азаренка.

Във втория полуфинал Доминика Цибулкова се справи без особени затруднения с Агниешка Радванска 6:1, 6:2. "Опитвах се да не мисля за други неща. Фокусирах се върху играта си. Не ми беше никак лесно, особено втория сет. В края в главата вече започнаха да ми нахлуват мисли за евентуален финал и всичко останало. Мисля, че съм готова затова предизвикателство," заяви Цибулкова.

Дотук Ли На води с 4:0 в преките двубои с Цибулкова като е загубила само един сет в тях. Финалният двубой е в събота от 10,30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини