Федерер: Аз съм фаворитът на "Ролан Гарос"



06-05-2010 13:50 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер най-накрая записа първата си победа на клей за сезона. Това се случи снощи на турнира в Ещорил, а жертва на швейцареца стана 138-ия в света Бьорн Фау. След мача Федерер сподели, че е доволен от победата и не го интересува дали ще играе красиво, стига да жъне нови успехи.

 

"Играя, за да побеждавам. Не се опитвам да го правя красиво, това не ме интересува. Целта ми е да бъда максимално концентриран и да печеля, без значение как", коментира Роджър.
"Играх добре и за мен сега е важно да играя правилен тенис. Това не винаги се харесва на феновете, но няма значение".

 

Федерер, който спечели турнира в Ещорил през 2008 година, като цяло контролираше двубоя си с Фау, който го затрудни единствено в края на първия сет.

 

Успехът класира Федерер за 1/4-финал в надпреварата, където го чака французина Арно Клеман.
"Той е играч, който е поднасял изненади в двубоите срещу топ състезателите. Арно е силен съперник и съм сигурен, че няма да ми е никак лесно срещу него".

 

Поглеждайки към започващия в края на месеца "Ролан Гарос", Федерер е привидно спокоен. Нещо повече, светояният номер 1 е убеден, че тази година ще му е далеч по-лесно във френската столица.

 

"Аз съм един от големите фаворити на "Ролан Гарос". Когато трябва да защитаваш титла винаги имаш едно специфично чувство. Това не прави двубоите ти по-лесни, но определено сега съм по-спокоен. Вече съм спечелил този турнир и знам как да го направя отново", категоричен е швейцарският гений.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини