Новак Джокович с 19-и пореден четвъртфинал в Големия шлем



19-01-2014 12:19 | Станко Димов

Новак Джокович с лекота надигра противника си в 1/8 финалите на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под №2 сърбин разгроми италианеца Фабио Фонини с 6-3, 6-0, 6-2 за един час и 33 минути на "Род Лейвър Арина".

За Ноле това е 19-и пореден четвъртфинал в Големия шлем и общо 25-а поредна победа в Мелбърн. В целия мач той дори не се наложи да отразява точка за пробив.

"С всеки мач от началото на турнира усещам, че повишавам нивото си на игра. Мисля, че успявам да играя агресивно и да налагам моя стил. Чувствам се страхотно в момента. Много уверен съм след постигнатите победи в последните два месеца. Ще опитам да задържа това ниво," коментира Джокович.

За 1/4 финалите се класира и №3 Давид Ферер, който за четвърти пореден път отива в тази фаза. Испанецът отстрани Флориан Майер от Германия в четири сета 6-7 (5-7), 7-5, 6-2, 6-1. Съперник на Ферер в следващия етап ще бъде Томаш Бердих.

Джокович пък чака Станислас Вавринка, който в три сета се справи с Томи Робредо в три сета. През миналата година двамата също играха в Австралия като Джокович се наложи в оспорвана битка с 12:10 в петия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини