Родик се завръща на корта в Мадрид



Родик се завръща на корта в Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-05-2010 11:46 | Станко Димов

Анди Родик ще се завърне на корта следващата седмица на турнира в Мадрид, съобщи самият той в официалната си интернет страница. За последно най-добрият американски тенисист игра на "Мастърс" турнира в Маями, който спечели след страхотни победи над Надал и Бердих в заключителната фаза.

 

В испанската столица Родик ще изиграе първата си надпревара на клей за сезона. Миналата година в испанската столица Родик стигна до 1/4-финал, където отсъпи в три сета пред бъдещия шампион Роджър Федерер.

 

След Мадрид, Анди ще се запъти към френската столица Париж, където ще вземе участие във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос".

 

Миналата година Родик записа най-доброто си постижение в турнира, достигайки до IV кръг. През юни идва най-силният момент за Родик - сезонът на трева. Анди ще вземе участие в турнира "Куинс Клъб", където е 4-кратен шампион. Битките в Лондон започват на 7 юни.

 

Именно двубоите на "Куинс Клъб" ще послужат на Анди като генерална репетиция преди "Уимбълдън". Третият за годината Голям шлем започва на 21 юни, като надеждите на Родик са да направи още една крачка по-напред от миналата година, когато загуби на финала в 5-сетова драма от Роджър Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини