Родик: Стига сте мрънкали, плаща ви се, за да играете в жегата



Родик: Стига сте мрънкали, плаща ви се, за да играете в жегата
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-01-2014 13:30 | Станко Димов

Жегата в Мелбърн заема централно място в спортните издания от началото на седмицата. Както е известно мнозина тенисисти буквално изреваха от високите температури, при които се играха голяма част от двубоите на Australian Open до момента.

Повече от интересно е мнението на Анди Родик по този въпрос. Бившият №1 в света нападна здраво „мрънкачите” и ги посъветва да вземат пример от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, които не са обелили и дума за горещините в Мелбърн.

„Част от мен счита за изключително забавен фактът, че всеки път, когато отиваме в Австралия, се изненадваме колко е горещо там”, започна Родик.

„Това наистина е смешно. Момчетата, които имат репутацията на най-добре подготвени, никога не се оплакват. Никога няма да видите Роджър да се поддава на жегата. Или пък Рафа. Няма да видите вече и Новак да го прави”, коментира Родик.

„Честно казано мразех когато пускат покрива на централния корт. Чувствах, че съм подготвен. Но когато пуснеха покрива имах чувството, че играя на съвсем различен турнир. Те разполагат със система, която ако отчете, че е прекалено горещо, спуска покрива.

Трябва ли да предприемаме екстремни неща, когато трябва да се играе в жегата? Нямам отговор на този въпрос. Лично аз не мисля, че трябва. За мен атлетите подлагат телата си на натоварвания, които са много над нормалните, но затова им се плаща. Това е моята теза.

Вижте, наистина е брутално да се играе при такива условия. Чувството е все едно играеш тенис в някакъв огромен сешоар, но това е част от нещата в този спорт. Всеки турнир от Шлема има своите уникални особености и предизвикателства, с които трябва да се справите”, коментира Родик.

Още по темата:

- Данчевич: Изтезават ни докато някой умре на корта

- Лекарят на Australian Open: Хората са гонели антилопи при тези условия

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини