Серина Уилямс №1 в Мелбърн за всички времена



Серина Уилямс №1 в Мелбърн за всички времена
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-01-2014 10:35 | Станко Димов

Серина Уилямс победи Даниела Хантухова с 6:3, 6:3 и се класира за четвърти кръг (осминафинал) на Australian Open. Това беше успех №61 за Серина в Мелбърн, като по този начин тя надмина постижението на Маргарет Корт за победи в турнира. 

Въпреки успеха, световната №1 не остана особено доволна от показаното на корта. Уилямс приключи двубоя с 10 аса и 2 двойни грешки на сметката си, но реализира едва 11 печеливши удара при 18 непредизвикани грешки. Победата бе 9-а за Серина от 10 срещи с Хантухова.

„Днес определено не изиграх най-добрия си двубой, но важното е, че продължавам напред. Условията за игра не бяха перфектни, но ние трябва да ги приемем такива каквито са”, коментира Уилямс след двубоя.

Уилямс не са подобри постижението на Маргарет Корт по победи на Australian Open, но изравни и рекорда на Линдзи Дейвънпорт по изиграни двубои в турнира – 69. Дали американката си спомня всички 61 победи в Мелбърн? „Със сигурност помня всички финали, които съм спечелила тук”, отговори американката, която има общо 61 победи и 8 загуби в турнира.

В спор за място на четвъртфиналите Серина Уилямс ще срещне победителката от двубоя Саманта Стосър – Ана Иванович.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ AUSTRALIAN OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини