Надал се справи с жегата и втори австралиец



16-01-2014 11:19 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за трети кръг на Australian Open, след като се наложи с изразителното 3:0 сета над участващия с „уайлд кард” представител на домакините Танаси Кокинакис. Двамата премериха сили под покрива на централния корт „Род Лейвър Арина”, а испанецът затвори мача с 6:2, 6:4, 6:2.

Любопитното е, че това беше двубой между най-високо и най-ниско поставените в ранглистата, които участват в турнира. Надал е №1 в света, докато 17-годишният австралиец започна надпреварата като №570.

На старта в Мелбърн Кокинакис се наложи над Игор Сислинг и днес показа, че успехът съвсем не е бил случаен. Младокът изигра втори добър мач и се представи достойно срещу именития си съперник, с което си заслужи аплаузите на публиката.

Надал завърши двубоя с 39 печеливши удари и 19 непредизвикани грешки. При Кокинакис показателите са 21:24 в полза на грешките.

Повече от любопитен се очертава съперникът на Надал в трети кръг. Това ще бъде победителят от двубоя Гаел Монфис – Джак Сок. Ако победи французинът, то тогава Рафа и Гаел ще премерят сили в повторение от финала в Доха от началото на сезона, когато испанецът се наложи с 2:1 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини