Надал очаква силно представяне от младите начело с Гришо



13-01-2014 15:38

Рафаел Надал подобно на своя треньор Тони изрази недоволство от новите по-бързи кортове, на които се провежда тазгодишното Открито първенство на Австралия.

"Условията за игра са много по-различни от тези през миналата година. Много неща са променени. Смятам, че кортовете са по-бързи, а и топките са различни. Това променя самия турнир за мен и това определено не ми харесва," обясни той.

На старта в Мелбърн Рафа предстои да се изправи срещу местния талант Бърнард Томич. "Томич е страхотен играч, а и в момента се намира в чудесна форма, след като достигна финал в Сидни наскоро. Определено ме чака труден двубой."

Рафа не е съгласен и че Новак Джокович е основният му конкурент за титлата. Той очаква силно представяне и от група младоци начело с Григор Димитров.

"На корта предстои да видим завръщането на Анди Мъри. Дел Потро игра много силно миналата година и започна добре тази. Федерер също отново показва добър тенис.

"Освен това виждаме и група от играчи, които искат да докажат себе си като Томич, Димитров, Раонич и Янович, които искат да се докажат през този сезон," допълва Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини