Шампионът с 22-а поредна победа в Мелбърн



13-01-2014 10:23 | Станко Димов

Новак Джокович започна атаката към 5-а титла от Откритото първенство на Австралия. Сърбинът записа 22-и пореден успех в Мелбърн, след като в двубой от първи кръг се наложи с 3:0 сета над Лукаш Лацко, в отделните части 6:3, 7:6 (2), 6:1.

С изключение на втория сет, в който играта беше равностойна, Джокович контролираше събитията на корта и заслужи победата след близо два часа игра.

„Имах известни затруднения в първите два сета. Сервисът ми вървеше отлично, но не можех да направя пробив. Очаквах нещо подобно, тъй като не бях играл официален мач близо 2 месеца. В третия сет успях да напипам ритъма си и нещата започнаха да се получават. Не за първи път ми се случва да дойда в Австралия без да съм играл в официален мач, така че знаех какво ме очаква”, коментира Джокович след двубоя.

Сърбинът казано няколко думи и за новия си треньор – Борис Бекер. „Днес ни беше първият официален двубой. Мисля, че започвам да свиквам с него, той има силен характер. Всички знаем кой е Бекер и какво е постигнал на корта. Мисля, че нашето партньорство ще бъде позитивно”.

Следващият съперник на Ноле в Мелбърн ще бъде Леонардо Майер от Аржентина, който по-рано днес се наложи с 6:1, 6:3, 6:1 над Алберт Монтанес (Испания).
Припомняме, че Новак Джокович има 4 титли от Australian Open, 3 от които в последните 3 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини