Цветана Пиронкова срещу Солер-Еспиноса (гейм по гейм)



13-01-2014 07:53 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Силвия Солер-Еспиноса, Australian Open, първи кръг:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова)

1:0 Отлично начало на двубоя. Цвети спечели първото си подаване на 0 за около минутка игра.

1:1 Много продължителен гейм, който трая около 9 минути. Все пак Солер-Еспиноса успя да спечели подаването си, въпреки че се мина през няколко равенства. Цвети пропусна 2 точки за пробив. По гейм за двете до момента.

2:1 Още един бърз гейм за Цвети, която с лекота спечели и второто си подаване в срещата. Първа пауза в мача, след която испанката ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Още един продължителен сервис-гейм на Солер-Еспиноса и поредния порция пропуснати точки за пробив. Българката профука два брейк-бола и допусна изравняване на резултата.

3:2 Трети пореден сервис-гейм на 0 на сметката на Пиронкова. От началото на двубоя Цвети не е загубила точка, когато изпълнява начален удар.

4:2 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТИ! Логичното се случи! Българката, която е далеч по-агресивна от началото на двубоя, вече има и преднина в резултата.

5:2 Пиронкова продължава традицията и печели на 0 подаването си. Изумителна игра на Цвети при собствен сервис от началото на двубоя - все още няма загубена точка!!!

5:3 Солер-Еспиноса прекъсва серията от геймове на сметката на Пиронкова. Българката обаче има пробив аванс и ще сервира за успех в първия сет.

6:3 ЦВЕТИ ПИРОНКОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ С 6:3. Българката сервира отлично, като не загуби нито една точка при свой начален удар през първата част! Един пробив се оказа напълно достатъчен за пловдивчанката да поведе в резултата.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Солер-Еспиноса):

1:0 Този път Солер-Еспиноса нямаше особени трудности в сервис-гейма си и открива резултата във втория сет.

1:1 Имаме новина! Солер-Еспиноса за първи път от началото на мача спечели точка при сервис на Пиронкова. При това не една, а 3! Испанката се добра до равенство, но Цвети съумя да спечели подаването си.

2:1 Испанката взима подаването си. Първата пауза до първата пауза в сета.

2:2 Цвети Пиронкова изравнява резултата, но геймът за нея бе доста труден. За първи път от началото на мача българката трябваше да спасява точки за пробив, но за радост се справи. Солер-Еспиноса обаче по-настойчиво втория сет.

3:2 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Цвети проби с първия си брейк-бол през втория сет. Българката е само на 3 гейма от място във втори кръг!

4:2 Пробивът е затвърден!

5:2 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ НА СМЕТКАТА НА ПИРОНКОВА! Солер-Еспиноса тотално свали гарда и явно се примири с отпадането си. Почивка, след която Цвети ще сервира за мача.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини