Маги Малеева: Цвети и Григор са чудесен пример за младите



10-01-2014 16:17

Една от легендите на българския тенис Магдалена Малеева определи като невероятен успеха на Цветана Пиронкова, която тази седмица спечели силния женски тенис турнир в Сидни.

Според Малеева Цвети напълно е заслужила успеха си, а за в бъдеще има сили да ни радва и с още подобни представяния.

"Това е много голям успех. Особено като се има предвид, че е турнир от първа категория. Като цяло бе доста неочаквано след годината, която имаше тя. Но пък и още по-сладко за нея," заяви Малеева пред "Гонг".

"Лично аз гледах само последния й мач. Не мога да кажа, че виждам някаква особена промяна в играта й. Просто правеше това, което й се отдава добре - беше почти безгрешна от бекхенд. Сервисът й също бе много добър и се движеше чудесно по корта. Ето защо побеждава такива тенисистки," допълни тя.

"Емоцията да спечелиш такъв турнир ми е позната. Невероятно е. Аз не можех да спя доста време след това. Не знам сега как Цвети ще се справи и ще се насочи към Мелбърн. Голямо щастие е, но не и остава много време.

"При нас като цяло много деца играят тенис. Това, че имаме тенисисти като Цвети и Григор е страхотно и е пример за по-малките. Надявам се за в бъдеще да имаме още повече играещи и много шампиони," пожела още Малеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини