Да, тя успя!



10-01-2014 13:15 | Станко Димов

Да спечеля титла в момента е илюзия за мен. Това каза Григор Димитров в края на миналия сезон, след като бе записал серия от 4 последователни загуби. Няколко дни по-късно илюзията се превърна в реалност и хасковлията вдигна над главата си трофея в Стокхолм, пренаписвайки историята на родния тенис.

Нещо подобно се случи в началото на новия сезон и с Цветана Пиронкова. Няма какво да се лъжем – едва ли са били много хората, които са вярвали, че Цвети ще спечели точно титлата в Сидни. На този толкова силен турнир, при това дни, след като не успя да преодолее квалификациите в Шензен, Китай!!!

Спортът обаче затова е непредвидим. Точно заради това успехите са по-сладки, сълзите в очите по-обемни и солени. Отписана от мнозина „специалисти” Цветана Пиронкова разплака от радост България с триумфа си в Сидни. Сякаш за да ни напомни, че в живота по-важно и по-ценно е да подкрепяш, отколкото да изливаш злоба и да се присмиваш на чуждите проблеми.

Само Цвети знае какво означава този триумф. Колко безсънни нощи, колко лишения, с колко тежки моменти и разочарования се е справила. Но сега е по-сладко, защото тя вече може да си каже: „Заслужаваше си! Аз успях!”.

Да, Цвети. Ти успя! Въпреки всичко и всеки, ти успя! Също както го направи Гришо преди няколко месеца. Вие сте не само нашата тенис гордост, но и в огромна степен нашата спортна гордост!

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини