Доказано: Сексът и спортът горят еднакви калории



09-01-2014 07:45 | Станко Димов

Да излезем от топлото легло за разходка или игра на тенис изглежда доста трудна задача в студените дни. Учени ни уверяват, че прекарването на топло би могъл да бъде също толкова ефикасен. Ново проучване разкрива, че сексът е полезен за фигурата наравно с много други упражнения.

Да не говорим, че участниците в него се забавляват много повече, отколкото ако спортуват през същото време. По време на секс, мъжете изгарят средно 120 калории, а жените около 90. Това се равнява на сутрешна разходка, 15-минутно тичане или игра на тенис.

Учени от университета Квебек в Канада направиха експеримент, включващ 20 хетеросексуални двойки на възраст от 18 до 35 години. Целта на проучването е половината от двойките да използват като спорт сутрешния секс, а другата половина да се отдадат на физически упражнения под формата на бягане и разходки.

Резултатите показват, че сексуалната активност на двойките гори същите калории, както физическите упражнения от определена група. На свой ред двойките признаха, че сексуалните им преживявания са в пъти по-вълнуващи от 30-минутното тичане по пътека.

"Сексът има благоприятно влияние не само върху физическата, но и върху умствената способност на човека", споделят учени от университета в Канада.

Източник: Woman.bg

Още полезни съвети за Спорт и фитнес вижте тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини