Пиронкова с нова блестяща победа и полуфинал в Сидни



08-01-2014 07:07

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна блестящо новия сезон като достигна полуфиналите на WTA турнира в Сидни. Българката се наложи след 7:6(2), 6:3 над седмата в света Сара Ерани.

Първият сет бе изключително оспорван и драматичен. Той премина през множество обрати. Пиронкова първа взе аванс от пробив за 2:0. Ерани обаче веднага успя да изравни - 2:2.

Малко по-късно Пиронкова отново взе водеща позиция с нов пробив и при 5:3 сервираше за спечелването на първата част. Италианката, която е 7-а в ранглистата, повтори упражнението и пак проби сервиса на Цвети. Малко след това двете си размениха по още един пробив преди логичния тайбрек.

В него ситуацията бе равностойна до 2:2 точки, след което Пиронкова спечели пет поредни, а с това и сета!

Българката започна отлично втората част и поведе убедително с 4:1. Тя допусна колебание и позволи на Ерани да върне един от пробивите. Цвети обаче отново стабилизира играта си и в крайна сметка затвори двубоя в два сета с 6:3.

Следващата опонентка на Пиронкова е световната номер 6 Петра Квитова. Чехкинята е спечелила и трите мача помежду им до момента. Последният им сблъсък обаче е от преди цели три сезона.

Дотук Пиронкова, която тръгна от квалификациите, е спечелила 210 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини