Хюит пребори Федерер и спечели титлата в Бризбейн (видео)



05-01-2014 10:34 | Станко Димов

Лейтън Хюит е новия шампион от турнира в Бризбейн. На финала австралиецът се наложи с 2:1 сета над Роджър Федерер, в отделните части 6:1, 4:6, 6:3 след малко повече от 2 часа игра.

„Поздравления за Лейтън, прекрасна седмица и чудесен финал днес за него. За мен последните 7 дни също бяха прекрасни, много исках да спечеля титлата, но днес Лейтън беше по-добър от мен. Аз и семейството ми се чувствахме прекрасно в Бризбейн, за което благодаря на всички”, коментира Федерер секунди след последната точка.

„Мина доста дълго време, откакто за последно спечелих титла. Искам да благодаря на Роджър, че дойде в Бризбейн, защото именно той е в основната на рекордната посещаемост на турнира”, каза щастливият шампион Хюит. 

Двамата претенденти предложиха страхотен дуел, който премина при поделено надмощие. Първият сет ще се запомни с многото грешки на Федерер, който помогна много на съперника си да поведе в резултата. Само в рамките на този сет Федерер регистрира 3 печеливши удара и 22 непредизвикани грешки! Логично резултатът не закъсня – 6:1 за Хюит.

През втората част Федерер оправи мерника и тактическото надлъгване с Хюит започна. Ключов за изхода на двубоя се оказа деветият гейм, в който австралиецът допусна пробив, след като преди това водеше с 40:0. С гейм на 0 Федерер затвърди пробива и взе сета с 6:4.

В заключителната трета част битката продължи да бъде много равностойна, но Хюит успя да запази концентрация и поведе с 5:2, след което сервирайки за мача при 5:3 не сбърка. Австралиецът завърши срещата с внушителните 80% спечелени точки след първи сервис и допуснат само един пробив. От своя страна Федерер се отчете с 13 аса и 0 двойни грешки, но допусна цели 4 пробива, за което плати с цената на трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини