За 14-и пореден път: Серина не остави шанс на Маша



03-01-2014 14:32 | Станко Димов

Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще определят новата шампионка от турнира в Бризбейн. Това стана факт, след като във втория полуфинал световната №1 се разправи с Мария Шарапова – 6:2, 7:6 (7) след близо 2 часа игра. Това беше 14-а поредна победа за американката над Шарапова, както и 15-а от общо 17 двубоя.

На няколко пъти камерите показаха нашата тенис-гордост Григор Димитров, който очаквано бе заел място в ложата на Шарапова. Този път обаче и присъствието на хасковлията на трибуните не успя да помогне на неговата приятелка.

След равностойните първи 2-3 гейма, Серина Уилямс взе тотален контрол над двубоя и заслужено поведе в резултата с 6:2. Втората част на срещата бе далеч по-равностойна и Шарапова има за какво да съжалява.

Рускинята на 3 пъти повеждаше с пробиви, но и в трите случая Уилямс знаеше точната рецепта, за да изравни резултата. Така логично се стигна до тайбрек, в който Серина Уилямс пропусна 2 мачбола, преди да затвори срещата при третия си опит – 9:7 точки.

Така в събота в спора за трофея ще се срещнат световната №1 и №2 в ранглистата – Серина Уилямс и Виктория Азаренка. До момента двете имат 16 двубоя, като американката води с 13:3 победи.

За Мария Шарапова пък остава утешителната награда, че от понеделник ще се изкачи до №3 в ранглистата, където в момента е китайката Ли На.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини