Григор Димитров - Робин Хаасе (гейм по гейм)



30-12-2013 11:55 | Станко Димов

Григор Димитров - Робин Хаасе, първи кръг на турнира в Бризбейн (АТР 250). Коментар гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Димитров, който спечели подаването си на 0, като успя да запише и 2 аса още в първия си сервис-гейм.

1:1 Подобаващ отгоров на Хаасе, който също печели на 0 първия си сервис-гейм. Холандецът вкара само един първи сервис, но въпреки това нямаше проблем да спечели бързо и безпроблемно подаването си. е

2:1 Първата пауза в срещата идва при резултат 2:1 за Димитров. Без пробиви до този момент в мача.

2:2 Първият по-оспорван гейм от началото на срещата. След две равенства, Хаасе спечели подаването си и изравни резултата. Без точки за пробив пред някой от двамата до този момент.

3:2 По-малко от 60 секунди бяха необходими на Димитров за да вземе подаването си (на 0) и отново да поведе в резултата. 3 аса за българина до този момент.

4:2 ПЪРВИ ПРОБИВ В МАЧА И ТОЙ Е НА СМЕТКАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ. При резултат 30:40 Гришо получи брейк-пойнт и се възползва, за да поведе с 2 гейма разлика.

5:2 Григор затвърждава пробива и повежда с 5:2 гейма. Геймът обаче не беше никак лек за Гришо, който за първи път от началото на двубоя загуби 2 точки при свое подаване. Българинът изоставаше с 0:30, но спечели следващите 4 точки и вече е само на гейм от успех в първия сет.

6:2 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ГРИГОР, КОЙТО МУ НОСИ УСПЕХ В ПЪРВИЯ СЕТ. Българинът първоначално поведе с 40:0, след това се стигна до равенство. Григор в последствие получи още 2 точки за пробив, като успя да се възползва от втората.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Уверено начало на втория сет за Григор Димитров, който спечели подаването си на 15.

1:1 Хаасе спечели подаването си и изравнява резултата във втория сет. Холандецът спечели първи гейм от близо 20 минути насам.

2:1 Григор Димитров първоначално поведе с 40:0, но след това се стигна 40:30. Все пак българинът взе подаването си за 2:1.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Хаасе поведе с 30:0, но след това българинът спечели 4 последователни точки и взе подаването на съперника си. Гришо е много близо до крайния успех в двубоя.

4:1 Григор затвърждава с лекота и се доближава само на 2 гейма от място във втори кръг в Бризбейн.

4:2 Хаасе прекъсва серията на Димитров и печели подаването си, с което се доближава на два гейма от българина. Гришо обаче продължава да има пробив аванс.

5:2 Гейм на 0 за Григор Димитров, който вече има 6 аса от началото на срещата.

5:3 Хаасе взима гейм на 0. Григор Димитров обаче има сервис на своя страна за място във втори кръг в турнира.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. ТОЧНО 58 МИНУТИ БЯХА НЕОБХОДИМИ НА БЪЛГАРИНА ДА СИ ПОДПЕЧАТА МЯСТО ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ В ТУРНИРА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини