Цонга: Няма невъзможни неща, този сезон взимам титла от Шлема



24-12-2013 14:21 | Станко Димов

След като записа ранна загуба на „Мастърс 1000” турнира в Париж, Жо-Вилфред Цонга не успя да се класира за финалите на АТР в Лондон. Но финалистът от Australian Open 2008 очаква с нетърпение новия сезон и вярва, че има сили през 2014-а да спечели първата си титла от Големия шлем.

„Да, вярвам, че мога да спечеля в Шлема. Ако не беше така изобщо нямаше да излизам на корта и да се надигравам с другите момчета”, коментира Цонга.

Французинът даде за пример Анди Мъри, който след като загуби първите си 4 финала в Шлема, успя да триумфира с така мечтаната титла. „Той ни доказа, че ако наистина желаеш силно да постигнеш нещо, то ти ще го направиш. Няма невъзможни неща. Аз съм оптимист в шансовете ми да вдигна трофей от Шлема”. 

По-късно тази седмица Цонга ще се изправи срещу Анди Мъри в мач от ¼-финалите на демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби.

„Първият ми двубой ще бъде интересен. Анди се завръща на корта след контузията. Мисля, че и двамата няма да знаем какво да очакваме. Но двубоят ще ни бъде от полза, най-вече от физическа гледна точка. Надявам се, че ще играя добре”.

Цонга завърши сезона само с един трофей, но за сметка на това за първи път в кариерата си достигна до полуфинал на „Ролан Гарос”. „Беше много приятно да играя на полуфинал пред родна публика. Мнозина казваха, че не мога да играя на клей, но успях да докажа, че това не е така”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини