Давид Ферер: Оставане в Топ 10 ще бъде добър резултат за мен



24-12-2013 14:06 | Станко Димов

В началото на сезон 2013 Давид Ферер си пожела да завърши годината в Топ 10. Той не само го направи, но се изкачи до рекордната за него 3-а позиция, на която приключи сезона.

В навечерието на Коледа Ферер си пожела през 2014-а година, предвид напредналата му възраст, да запази позиции в Топ 10 на мъжкия елит. Освен това той призна, че ще му бъде „много трудно” да се класира за финал в турнир от Големия шлем.

„През тази година за първи път достигнах до финал в Шлема и съм наясно, че това е постижение, което трудно ще се повтори. Според мен с всяка изминала година става все по-трудно да си в Топ 3, Топ 4, Топ 10 на ранглистата. През следващия сезон ще бъда на 32 години, за най-важното нещо ще бъде да се опазя от сериозни контузии. Голямата ми цел ще бъда да остана в челото на ранглистата. Ако съм в Топ 8 или Топ 10 определено ще съм доволен”, коментира Ферер.

Преди няколко дни испанецът прекрати взаимоотношенията си с Хавиер Пилес, с когото работи в продължение на 15 години. Ето какво каза по този повод финалиста от Откритото първенство на Франция: „Прекратихме контакти с Хавиер. Всичко е ОК, нямаме някакви лични проблеми. Работихме заедно в продължение на много години и решихме, че е време да се разделим”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини