Илие Настасе: Тенисът стана твърде професионален и скучен



18-12-2013 12:16

Бившият номер 1 Илие Настасе смята, че тенисът много се е развил през годините, но в някои отношения са наложени и твърде строги правила. Той също така е на мнение, че самите състезатели не се стремят да забавляват допълнително зрителите.

"Тенисът е станал много по-професионален като цяло, отколкото бе преди 30-40 години и се залага повече на физиката. Сега играчите разчитат на голям екип от треньори, мениджъри и физиотерапевти. Трудно е обаче да се правят подобни сравнения.

"Също така ми се струва, че вече е невъзможно да видим по-различна комуникация с публиката, по начина по който ние се опитвахме да забавляваме хората. Самите играчи са много по-сериозни и не се шегуват помежду си.

"Вероятно с навлизането на още повече пари за в бъдеще те ще станат още по-сериозни. Но какво да направят те? Когато ти предлагат пари няма как да ги откажеш," коментира Настасе.

Румънецът вижда единствено Анди Мъри като играч, който може да спечели Australian Open след двамата фаворити в лицето на Рафаел Надал и Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини