Илие Настасе: Тенисът стана твърде професионален и скучен18-12-2013 12:16

Бившият номер 1 Илие Настасе смята, че тенисът много се е развил през годините, но в някои отношения са наложени и твърде строги правила. Той също така е на мнение, че самите състезатели не се стремят да забавляват допълнително зрителите.

"Тенисът е станал много по-професионален като цяло, отколкото бе преди 30-40 години и се залага повече на физиката. Сега играчите разчитат на голям екип от треньори, мениджъри и физиотерапевти. Трудно е обаче да се правят подобни сравнения.

"Също така ми се струва, че вече е невъзможно да видим по-различна комуникация с публиката, по начина по който ние се опитвахме да забавляваме хората. Самите играчи са много по-сериозни и не се шегуват помежду си.

"Вероятно с навлизането на още повече пари за в бъдеще те ще станат още по-сериозни. Но какво да направят те? Когато ти предлагат пари няма как да ги откажеш," коментира Настасе.

Румънецът вижда единствено Анди Мъри като играч, който може да спечели Australian Open след двамата фаворити в лицето на Рафаел Надал и Новак Джокович.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини