Започна 40-ото издание на турнира "Д-р Тодор Тодоров"



10-12-2013 12:12 | Станко Димов

С двубоите от квалификациите във вторник започна 40-ото издание на тенис турнира за мъже "Д-р Тодор Тодоров" в столичната зала "София", който е с награден фонд 3000 лева.

Най-старото състезание у нас, което продължава да се провежда носи името на д-р Тодоров (1930-2011), който е автор на първия учебник по тенис в България, дългогодишен председател на ТК Академик, треньор на националния отбор и капитан на Купа "Дейвис", учредител и организатор на първите професионални турнири у нас.

Над 40 са заявените тенисисти за турнира, съобщи главният съдия Любомир Бадински. Мачовете от основната схема започват в четвъртък. В нея поставени на първете позиции ще бъдат състезатели от новата вълна.

Водач ще бъде Пламен Милушев, който е държавен шампион до 18 години миналия сезон, а през този дебютира и в световната ранглиста. Втори ще бъде неговият съотборник в "Левски" Любомир Лещански, който пък стана шампион до 18 г. тази година и също влезе в класацията на АТР.

Сред участниците личат имената и на по-опитни тенисисти като бившия национал за Купа "Дейвис" Илия Кушев и Марсел Радев. Финалната среща ще бъде в неделя, 15 декември, от 12:30 часа и ще бъде предавана пряко по Българската национална телевизия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини