Федерер: Уверен съм, че мога да направя успешна 2014-а



04-12-2013 13:29

Роджър Федерер коментира вече изминалия сезон, в който за него имаше доста разочарования, но въпреки това е оптимист за 2014-а година.

"Беше наистина трудна година. Иска ми се да забравя месеците между март и октомври. Все пак в края на сезона съм доволен от играта си. Успях да се концентрирам върху представянето си, а и нямах физически проблеми. Увереността ми се връща и отново съм позитивно настроен," коментира швейцарецът.

В момента Федерер по традиция е в Дубай, където провежда подготовката си преди старта на новата година.

"Концентрирал съм се изцяло върху тренировките. Наистина е важно да мога да тренирам здраво през декември в Дубай и да не се разсейвам с други неща. Ще започна новата година в Бризбейн, а след това и на Australian Open," допълни той.

Федерер признава, че Новак Джокович е прав като казва, че той вече не е така бърз както е бил преди. "Това е вярно. Не мисля, че съм толкова бърз, както бях в най-добрите си години. Въпреки това съм уверен, че мога да се противопоставя на най-добрите и съм позитивно настроен. В предходните месеци основният ми проблем бяха болките в гърба и това ми пречеше.

"Не виждам причина през 2014-а да не играя по-добре и да спечеля много победи. Все още имам много високи цели и далеч не съм забравил как се играе тенис. Ранглистата вече не ме интересува, след като не съм първи," обобщава още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини