Президентът на аржентинския тенис: Ще ходя пеша до Тандил



19-11-2013 16:35 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро се превърна в центъра на скандал в аржентинския тенис, след като преди няколко дни категорично отхвърли възможността да играе за родината си в двубоите за Купа „Дейвис” догодина.

Дел Потро аргументира решението си с негативното отношение на местната федерация по тенис, с която му писнало да си „разменя смс-и”. Отговорът от ответната страна не закъсня.

Артуро Грималди, президент на аржентинската тенис федерация призна грешките си и сподели: „Още преди месец казах, че ако трябва ще вървя пеша до Тандил (за да убедя Дел Потро). Очевидно е, че съм готов за диалог с всички тенисисти.

"Политиката на нашата федерация е да поемаме отговорност и да си отправяме самокритика, защото между нас и професионалните ни играчи има сериозна дистанция. Правим всичко по силите си, за да я скъсим”, коментира Грималди, с което на практика призна вината си в случая „Дел Потро”.

В края на януари 2014-а година Аржентина започва участието си в Световната група на Купа „Дейвис”. Съперник на „гаучосите” в първи кръг (осминафинал) ще бъде съставът на Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини