Проблеми за Сърбия преди финала за Купа „Дейвис”



13-11-2013 15:33 | Станко Димов

Участието на Янко Типсаревич във финала за Купа „Дейвис” между Сърбия и Чехия до последно ще бъде под въпрос. Причината – 29 годишният състезател има хронична контузия в коляното, която се е обадила в последните дни и Типси не може да тренира пълноценно.

Докторът на сръбския тим – Здеслав Милинкович призна, че решението за Типсаревич ще бъде направено минути преди жребия, който ще се тегли в четвъртък. „Ще вземем крайното решение преди жребия”, призна медикът.

Ако Типсаревич не успее да се възстанови, то това ще стовари допълнителна отговорност към Новак Джокович. Световният №2 се намира в брилянтна форма и регистрира 22 последователни победи в края на сезона, но също така и не скри умората след многото изиграни двубои през годината.

Виктор Троицки, който също е сред основните играчи на Сърбия, продължава да изтърпява 12-месечно наказание от антидопинговата комисия към ITF. Така надеждите на домакините са, че Новак Джокович ще успее да спечели двата си двубоя на сингъл, както и успех да запише двойката Илия Божалач / Ненад Зимонич.

Опонентът на „плавите” – съставът на Чехия, ще пристигне в Белград със звездите си Томаш Бердих и Радек Щепанек.

Финалът за Купа „Дейвис” ще се проведе в Белградска арена от петък до неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини