Коронясаха Надал за №1 през 2013 година (ВИДЕО)



09-11-2013 20:32 | Николай Драганов

Рафаел Надал получи официално своя трофей за №1 в ранглистата за 2013 година по време на специална церемония в Лондон. Рафа се нуждаеше от две победи в груповата фаза на заключителния "Мастърс", за да си гарантира първото място в края на сезона. Освен наградата, която за трети път е в ръцете на Надал след 2008-ма и 2010-та година, Матадора получи и наградата за Завръщане на годината.

 

След седем месеца извън кортовете испанецът спечели десет титли от ATP от началото на годината, включително и две от Големия шлем. Рафа игра на още три финала и до този момент има 74 победи и едва шест загуби. Заключителният "Мастърс" в Лондон пък е едно от много малкото отличия, които Матадора все още няма във витрината си. Той има един финал - през 2010 година, когато губи от Роджър Федерер.

 

"Ако преди една година ми бяхте казали, че в този ден ще бъда тук... беше невероятна година", възкликна щастливият Надал след получаването на наградата. "Мога просто да благодаря на семейството си. Без тяхна помощ, това нямаше да бъде възможно", добави той.

 

"Годината беше много емоционална и е страхотно да я завърша тук в тази зала. Чудесно е с оглед това, което се случи през миналия сезон", призна Надал, който изпусна цялата втора част от сезон 2012.

 

"Никога не съм имал усещането, че съм най-добрия в света. Да бъдеш №1 в ранглистата е едно от най-трудните неща в нашия спорт. Трябва да играеш добре от началото до самия край на сезона. В голяма част от настоящата кампания аз играех най-добрия тенис в кариерата си. Това беше изненада за мен и съм ужасно щастлив", завърши Надал.

 

Утре той ще се опита да се класира едва за втори път на финал след 2010 година, а негов съперник ще именно именно човекът, който тогава го лиши от трофея - Роджър Федерер, като двубоят е от 16:00 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини