Димитров: Пиша си 5.50, това е само началото



05-11-2013 12:42 | Станко Димов

Григор Димитров изрази задоволство от изминалия сезон в АТР. Както е известно през годината Гришо имаше няколко паметни моменти, като победата над световния №1 Новак Джокович в Мадрид, първата АТР титла в Стокхолм и двубоят срещу идола си Роджър Федерер, при това в родния град на швейцареца Базел. От няколко дни Гришо е в България, а днес организира специална пресконференция, на която в продължение на 40 минути отговаря на въпроси на представителите на медиите, сред които имаше и двама репортери на Tennis24.bg. Ето какво каза накратко Григор Димитров:

РАВНОСМЕТКА ЗА СЕЗОНА
Пиша си оценка 5.50 (смее се). Много добър сезон, определено най-добрият в кариерата ми до момента. Спечелената титла беше най-важното за мен, чаках този момент една година, ако не и повече. След успеха в Стокхолм се чухме с баща ми и му казах, че този успех е на всички нас, на майка ми, баща ми, Георги Стоименов (негов мениджър) и моят треньор. Тази титла е заслуга на всеки един от тези хора. От тук нататък важното е да показвам постоянство. Това е само началото.

РАБОТАТА С РОДЖЪР РАШИД
Все още нямаме подписан официален договор с Роджър Рашид. Заедно сме от 3 седмици. Самият той ми каза, че за първи път му се случва да работи с някой и още в първата седмица да спечели трофей. Сега ще си взема няколко дни почивка. Имам нужда от 5-6 дни, в които няма да правя нищо, искам просто да си стоя у нас, да нямам никакви планове и ангажименти за деня. След това ще мисля за новия сезон. Подготовка ще водя в Лос Анджелис, Калифорния. Така преценихме, мисля, че там ще се чувствам най-добре.

ЦЕЛИ ЗА НОВИЯ СЕЗОН
Рано ми е да говоря за цели. Все още сме началото на ноември. По принцип говоря за тези неща след първия турнир. Очаквам да започна сезона в Бризбейн (Австралия). Аз искам да побеждавам всеки ден, но ...(смее се). Както казах – важното е да показвам постоянство. Все още не сме изготвили програмата за новия сезон, но едва ли ще има някакви сериозно промени в сравнение с този. Участие на заключителния турнир в Лондон определено е сред целите ми. Не е далеч, но не е и близко.

ЧУВСТВА ЛИ СЕ ЗВЕЗДА
Още не съм покорил върха, който искам. Това е титла от Големия шлем. Кой точно турнир от шлема? Няма значение, който дойде първи (смее се). Факт е, че сега отношението към мен е по-различно. Както от самите тенисисти, така от турнирните директори и всички, свързани с организацията на турнира. В Мадрид например беше много странно. Имах чувството, че цялата публика вика името ми (бел.ред в двубоя с Джокович). Бях толкова концентриран, че не знаех дали наистина викат името ми, или не.

ЗА БЪЛГАРИЯ
Опитвам се да представям България по възможно най-добрия начин. Аз съм българин и не се срамувам от това. Напротив, благодарение на мен сега много повече хора знаят къде на картата се намира България. Не съм получавал предложения от чужди федерации, да представлявам други държави. Не мисля, че това може да се случи.

ЗА ДВУБОЯ С ФЕДЕРЕР

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини