София с нов шампион, Ноле атакува №1 (ОБЗОР НА СЕДМИЦАТА)



04-11-2013 15:04 | Станко Димов

Изминалата седмица бе особено емоционална за феновете на тениса в България. За втора поредна година страната ни прие заключителния за сезона турнир в WTA, който има нов шампион.

Новоизгряващата звезда на женския тенис – Симона Халеп не само спечели турнира, но го направи по запомнящ се начин – без да допусне загуба! Напълно заслужено от новата седмица Халеп се доближи максимално близо до Топ 10, заемайки 11-а позиция в ранглистата.

„Направих наистина страхотен сезон, в който спечелих 6 титли. Сега излизам в заслужена почивка. Конкретни цели за новия сезон не съм си поставяла, за мен е важно да играя добре. Все пак ще имам доста точки за защитаване”, сподели след успеха си в София Халеп (още от изказването на Халеп прочетете тук).

И тази година в Турнира на шампионките с „уайлд кард” участва Цветана Пиронкова. За жалост обаче българката регистрира 3 последователни загуби в своята група и напусна турнира без победа.

Силен турнир, само че от АТР, имаше и в друга столица – тази на Франция. В зала „Берси” също видяхме нов шампион – Новак Джокович, който в спор за трофея надви с 2:0 сета миналогодишния първенец Давид Ферер. Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи сезон в Париж, където достигна до III кръг (загуби от Дел Потро).

Тази седмица сезонът в АТР завършва с финалния „Мастърс” на 8-те най-добри играчи. По традиция турнирът ще се играе в зала „02 Арена” в Лондон.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА В СОФИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини