Джокович на финал след трисетова класика с Федерер



02-11-2013 17:38 | Николай Драганов

Новак Джокович постигна трудна и драматична победа с 4:6, 6:3, 6:2 над Роджър Федерер и се класира за финал на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж.

 

Благодарение на този успех Ноле остава в битката за №1 в света, като за целта ще трябва да спечели утрешния финал, а негов съперник там да бъде Давид Ферер, а не Рафаел Надал, които играят по-късно днес.

 

Федерер от своя страна също може да бъде доволен от представянето си през тази седмица. Вчера Роджър записа първа победа над представител на Топ 10 от януари насам в лицето на Хуан Мартин дел Потро, а днес бе близо до победа и срещу доскорошния №1. Ноле обаче намери себе си в течения на мача, покачваше непрекъснато нивото и в крайна сметка пречупи съперника си.

 

Това бе 14-та победа за Ноле от 30 мача между двамата гиганти на съвременния тенис, а днешният сблъсък също бе изпълнен с редица уникални изпълнения и шоу за трибуните във френската столица. За около сет и половина Федерер бе този, който по-често вдигаше феновете на крака, но това не се оказа достатъчно.

 

Новак Джокович пък имаше нескрита заигравка с трибуните, които определено подкрепяха повече неговия съперник, но сякаш това допълнително го мотивира, за да се пребори за победата и място на финал.

 

Мачът започна със спасена точка за пробив от сърбина, но в третия гейм Федерер все пак проби. Роджър изпусна още една точка за пробив в петия гейм, а сервирайки за сета при 5:4 спаси четири брейкбола, но от втория сетбол поведе в резултата.

 

Втората част също започна добре за швейцареца - пробив още в първия гейм, но за неговото съжаление още в следващия гейм Ноле го върна и изравни. Ключов се оказа шестия гейм, в който Ноле поведе с 40:15 в подаването на Роджър, който спаси двете точки за пробив, но позволи нова така и този път сгреши, а малко по-късно резултатът в сетовете бе равен.

 

В третата част нивото на Джокович се покачи още по-сериозно и обратно пропорционално на грешките, от които иначе Федерер се възползваше в първата половина от мача. Ноле стигна до две точки за пробив - в третия и в шестия гейм, като се възползва и от двете, което му донесе крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини