Григор: Това е най-добрият сезон в кариерата ми



01-11-2013 16:49 | Станко Димов

Григор Димитров се завърна в България, за да си почине след последния си мач за годината. Екип на спортната редакция на bTV посрещна първата ни ракета на летището, а той отдели време и даде интервю.

- Вчера игра последния си мач за сезона срещу Дел Потро, беше много близо до успеха, яд ли те е, че не успя да го спечелиш?
- Определено бе тежък мач, през цялото време се чувствах в добра кондиция, все пак на последния турнир за годината никога не е лесно. Имах шансове, особено във втория-третия сет имах моменти, в които просто трябваше да играя по-добър тенис, но нищо - добър завършек на сезона и се надявам, че ще имам още по-добър следващ.

- Тази титла в Стокхолм какво ти даде, какво успя да осъзнаеш?
- Титлата в Стокхолм означаваше доста за мен, беше доста чакана, през цялата година исках да направя един удар - няма значение на кой турнир. И именно на турнира в Стокхолм се чувствах адски добре, въпреки че имах доста поредици от загуби една след друга, но се чувствах доста добре, когато пристигнах в Стокхолм. Нещата бяха много трудни, нямах и треньори, но направих добър турнир.

- Каза треньор, вече имаш такъв, вчера след мача той каза, че тепърва те чака много работа и тепърва започва тежкото за теб?
- Да, определено, направо не ми се мисли в момента, предпочитам първо да си почина малко, да се възстановя и да започна наново.

- Изморителен ли е този ритъм, който имаш? Вече играеш на доста високо ниво с топтенисисти почти всяка седмица, напрежението може би е повече, умората...?
- Определено, че има по-голямо напрежение - има, но вече мисля, че 3-4 години пътувам нонстоп, играя срещу тях, така че този период мисля, че съм го надживял и това не ми пречи толкова много. Разбира се, трябва да си на 100%, във всеки един турнир играх срещу играчи от Топ 10 и загубих от тях, което показва, че мога да се справя много по-добре.

- Предполагам, че амбициите ти оттук нататък ще се повишават, мислиш ли вече за следващия сезон или първо почивката е най-важна?
- За момента искам просто няколко дни да си почина, да видя семейството си, затова съм и тук, така че после ще му мисля за останалото.

- Успяваш ли наистина да си починеш между турнирите, намираш ли време или всичко е само път?
- Между турнирите е трудно, определено. Но когато имаш една-две седмици почивка по време на сезона, тогава можеш малко да се отпуснеш, но не и за почивка.

- Много се коментира връзката ти с Шарапова. Помага ли ти или ти пречи?
- Нормално е да се коментира, знам го. Не бих казал, че ми пречи, напротив, по-скоро ми помага.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини