Рафаел Надал със 70-а победа за сезона



01-11-2013 00:23

Рафаел Надал спечели своя 70-и мач за сезона и така достигна до четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. Това е пети случай в неговата кариера, в който постига над 70 победи в една календарна година. За целта той надви със 7:5, 6:4 203-сантиметровия поляк Йежи Янович.

Първият сет продължи 48 минути, а в него Рафа допусна едва 4 непредизвикани грешки в 12 гейма. Решителният момент дойде при 6:5. Тогава Надал все пак намери начин да пробие мощно-сервиращия 203-сантиметров поляк.

В този сет и двамата имаха пласираха над 70% първи сервис, а Янович реализира и 8 аса. Той впечатли и със сервис с начален удар със скорост 234 км/час.

Още в първия гейм на втората част Надал успя да пробие и да поведе с 1:0. Янович този път не се стресна и успя да го върне още в следващия гейм за 1:1. При 2:1 Янович пропусна възможност да пробие за втори път, но не успя и Рафа изравни за 2:2.

Матадора продължи серията пробиви и още при първата си възможност отново дръпна - 3:2. В шестия гейм Янович пак стигна до възможност да спечели подаването на Надал, но и този път световният номер 1 обърна в своя полза. Историята се повтори при 5:4, когато Янович пропиля нови шансове и този път това бе с фатален завършек за него - Матадора продължава в следващата фаза.

В четвъртфиналите Надал ще играе с Ришар Гаске. Любопитното е, че за там се класираха всички играчи, които ще вземат участие във финалния "Мастърс". Останалите двойки са Давид Ферер - Томаш Бердих, Роджър Федерер - Хуан Мартин дел Потро и Станислас Вавринка - Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини