Веснина впечатлена от уличните художници в София



31-10-2013 11:30

Руската тенисистка Елена Веснина води блог от София на официалната страница на WTA. В него участничката в Garanti Koza WTA Tournament of Champions разказва за разходката си в центъра на нашата столица, кого е срещнала във фитнеса, за първия си мач срещу Саманта Стосър и за общото между Сочи и София. Ето какво написа тя снощи.

"Преди първата ми среща имах време да направя още една обиколка из центъра. Предишния ден разгледах Руската църква, а днес (б.р. - вчера) отидох до катедралата "Александър Невски" и направих по-дълга разходка. Видях улични художници - някои от техните картини бяха наистина чудесни. Не си купих нищо, но може би ще се върна и ще си избера нещо от техните творби...

После отидох във фитнеса, където видях съдията Кадер Нуни! Той тренираше усилено. Добре е, че нашите арбитри са също във форма.После обядвах, отидох в залата и направих тренировка на централния корт, след което се подготвих за моя първи мач в турнира.

Срещата беше трудна. Сам наистина игра прекрасно - сервираше добре и реализираше своите възможности. Не съм щастлива от втория сет. Поведох с 3:0 гейма и имах добри шансове да го спечеля, но не се възползвах от тях. Малко съм разочарована от моя сервис - направих няколко двойни грешки във важни моменти, каквито обикновено не правя.

След мача мислех да вечерям в града, но се чувствам доста уморена, така че сигурно ще предпочета да хапна в залата. Храната тук е чудесна.
До утре!"

Веснина отговори и на няколко въпроси на читатели. Един от тях беше може ли да се сравни София с града, в който живее Елена - олимпийската столица Сочи.
"Времето е доста сходно. В сряда в Сочи температурата беше 23 градуса, а в София - 20. Градът е много слънчев. В Сочи имаме повече дървета и природа, както и Черно море. Но имаме много близки неща. Всичко е много европейско в София, а хората са много приятни и приятелски настроени. Градът много ми харесва", коментира 26-годишната рускиня, която днес играе срещу Цветана Пиронкова от 19 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини