Симона Халеп е първата полуфиналистка в София!



30-10-2013 20:48 | Станко Димов

Поставената под №1 в основната схема Симона Халеп записа втори пореден успех в Група „Сердика” на Garanti koza WTA Tournament of Champions. Румънката се справи с 2:0 сета с Ализе Корне (Франция), като по този начин си гарантира участие на полуфиналите в надпреварата. В отделните части Халеп се наложи 6:4, 6:4 след  93 минути игра.

Първият сет на срещата бе значително равностоен. Халеп бе тази, която първа съумя да се справи с подаването на съперничката си и поведе с 3:1. Корнер обаче бързо успя да навакса изоставането и изравни за 3:3. В седмия гейм последва нов пробив за румънката, който се оказа напълно достатъчен да поведе в резултата с 6:4.

Силните изяви на поставената под №1 в схемата продължиха и в началото на втората част и тя поведе с 4:1 гейма след цели 3 пробива. В следващите минути двете си размениха по още няколко пробива, а печеливша от цялата ситуация излезе Халеп, която се поздрави с втора поредна победа.

В последния си двубой от групата Халеп ще се изправи срещу Елина Свитолина, която замени контузената Кириленко. Корне пък ще има за съперник Анастасия Павлюченкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини