Дел Потро отново надви Федерер за титлата в Базел



27-10-2013 18:06

За втора поредна година Хуан Мартин дел Потро спечели ATP 500 турнира в Базел. При това аржентинецът отново се наложи в спора за трофея над местния любимец Роджър Федерер в повторение на миналогодишния финал. В отделните части той спечели със 7:6(3), 2:6, 6:4 за над два часа битка.

Двубоят бе доста оспорван, но аржентинецът бе по-убедителен във важните моменти и постигна своята пета победа от общо 18 мача срещу Федерер.

В първия сет двамата си размениха по един пробив и логично се стигна до тайбрек. Там Дел Потро бе доста по-убедителен и се наложи със 7:3 точки.

Втората част се разви много по-бързо и в нея тотално доминираше Федерер. Той реализира два пробива и без никакви проблеми спечели с 6:2.

Ситуацията тотално се обърна на старта на решителния трети сет. Вместо да се възползва от по-убедителната си игра в последните минути, Федерер допусна поредица нетипични грешки, включително и двойни. Така Дел Потро съумя да пробие още в първия сервис гейм на Федерер. След това Хуан Мартин не допусна никакви колебания в играта си и затвори мача с 6:4.

За Дел Потро това е четвърта титла през годината след успехите му в Токио, Вашингтон и Ротердам, които също бяха от АТР 500 категория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини