Григор Димитров - Радек Щепанек 6:3, 6:3 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



23-10-2013 19:16 | Николай Драганов

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РАДЕК ЩЕПАНЕК - 6:3, 6:3 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)


ПЪРВИ СЕТ:

 

1:0 - Първият пробив в мача е факт и за щастие е на сметката на Гришо! Щепанек поведе с 30:0, но Димитров успя да изравни, последва двойна грешка, а след това с прекрасен минаващ удар българинът повежда в резултата!

 

2:0 - Григор затвърждава светкавично пробива след отлични начални удари и гейм на 0 в своя полза. 

 

3:0 - Втори пробив в полза на Григор Димитров! Щепанек все още изобщо не може да влезе в мача, като допусна двойна грешка при 15:40. 

 

4:0 - Гейм на 15 в полза на Гришо. Българинът се движи добре и се старае да не допуска грешки, което за момента е напълно достатъчно.

 

4:1 - Първи гейм на сметката на Щепанек, който най-после показа малко повече прецизност и печели на 30.

 

4:2 - Най-оспорваният сервис гейм на Гришо до тук в мача, който за съжаление отива на сметката на Щепанек. Един от двата пробива е върнат, след като при 40:40 Григор допусна лека грешка, а след това отличен ретур на чеха му спечели разиграването при брейкбол.

 

4:3 - Опитният чех намалява резултата след сравително лесен гейм на 15 в своя полза. Гришо все още има преднина от един пробив, но е време да слож край на серията от три поредни гейма в полза на Щепанек.

 

5:3 - Гейм на 15 и в полза на Гришо, с което шампионът от Стокхолм се приближава само на едно подаване от преднина в сетовете.

 

6:3 - ТРЕТИ ПРОБИВ И СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ, този път без Щепанек да спечели дори една точка при своето подаване!

 

ВТОРИ СЕТ: 

 

1:0 - Гришо печели първото си подаване във втория сет на 30.

 

1:1 - Щепанек "връща жеста" и също печели подаването си на 30 в гейм, в който Димитров имаше шанса на няколко пъти да посреща втори сервис, но засега не успява да се възползва.

 

2:1 - Доста оспорван гейм, в който Гришо първо се спаси от ситуацията 15:30, а след това премина и през три равенства, като в крайна сметка два отлични първи сервиса в края на гейма му донесоха нова преднина.

 

2:2 - Най-дългият гейм в мача до този момент. За съжаление Щепанек успява да го измъкне и да изравни резултата след две спасени точки за пробив и един пропуснат геймбол. 

 

3:2 - Хубав отговор от страна на Димитров, който печели своето подаване на 15 и отново повежда в резултата във втората част.

 

4:2 - ПРОБИВ В ПОЛЗА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът стигна до 0:40 в подаването на своя съперник, който успя да отрази първите две точки за пробив, но при третата изкара топката в аут! 

 

5:2 - Сравително бързо и безпроблемно пробивът е затвърден с гейм на 15. Гришо е само на един гейм от победа и място във втори кръг!

 

5:3 - Българинът спечели първото разиграване по много красив начин, но Щепанек все пак успя да вземе подаването си и да остане в мача. Димитров ще сервира са място във втори кръг.

 

6:3 - БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН! Гейм на 0 в полза на Гришо и отличен форхенд по правата от много трудна ситуация, който сложи край на този мач в полза на родния шампион!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини