С осем нови шампиони завърши DEVIN MASTERS



19-10-2013 17:18

С осем нови шампиони завърши четвъртото издание на турнира на най-добрите юноши и девойки DEVIN MASTERS на БФТ, който се проведе на кортовете на Българския национален тенис център.
 
Тримата състезатели, които имаха шанс да дублират титлите си от 2012 г. - Вивиан Златанова, Калоян Вълчев и Симона Борисова, отстъпиха на финалите.

При 18-годишните Вивиан Златанова беше пред своеобразен "Голям шлем", като можеше да запише четвърти успех в турнира, след като беше триумфирала до 12, до 14 и до 16 години.

На финала днес Златанова отстъпи на държавната шампионка в тази възраст Габриела Михайлова с 4:6, 3:6.
 
В най-оспорвания и дълъг двубой на турнира Симеон Костов надделя над Йордан Йовчев-младши с 6:3, 4:6, 7:6(4), след като отрази четири мачбола при 3:5 гейма в третата част.
 
Призьорите бяха наградени от Мая Герасимова, маркетинг директор на "Девин" АД, Даниел Иванов, старши бранд мениджър на компанията, заместник-министъра в Министерството на младежта и спорта Йордан Йовчев и изпълнителния директор на БНТЦ Георги Дончев.
 
Победителите в осемте категории бяха наградени от “Девин” АД и с подпомагане на  участие в международен турнир през 2014 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини