Федерер: Такива загуби показват колко са велики постиженията ми (видео)



Федерер: Такива загуби показват колко са велики постиженията ми (видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-04-2010 22:59 | Николай Драгиев

Дори великият Федерер призна, че не може непрекъснато да печели. Швейцарецът бе изхвърлен от Ернест Гулбис още в първия му мач на "Мастърс 1000" в Рим и така направи една от най-лошите си серии от загуби на поредни турнири от няколко години насам.

"Не може да играеш целия сезон на 100%. Понякога, когато печелиш, всичко изглежда много лесно. Щом загубиш обаче, осъзнаваш колко трудно е всъщност да доминираш в света на тениса. Така че не смятам толкова да се задълбочавам в причините за загубата," обясни Роджър, който и на корта не даваше вид, че е съкрушен от поражението.

"Когато си спечелил толкова много титли като мен, е по-лесно да приемеш една такава загуба. Не съм притеснен. Често ми се е случвало подобно нещо при смяна на настилката. Тази нокаут-система е брутална. Едната седмица си невероятен, а на следващата всичко се обръща Ако бях продължил днес, съм сигурен, че щях да подобря играта си в следващите кръгове," прогнозира световният номер 1.

Той сподели, че не мисли за защита на титлата си от "Ролан Гарос". "Париж все още не е в мислите ми. Да спечеля 3, 4 или 5 мача е целта ми. Имам нужда от поредни победи. Тъкмо затова отивам в Ещорил следващата седмица," призна Федерер.

Така за първи път от 2002 г. Федерер губи преди четвъртфинал на трети пореден турнир. В предишните 2 случая този сезон, той падна от Багдатис в Индиън Уелс, а след това и от Бердих в Маями. До момента през сезона швейцарецът има 13 победи и 4 загуби.

 

Той е само на 6 седмици от един от най-големите рекорди, които преследва. Роджър има да наваксва постижението от 286 седмици на върха на Пийт Сампрас. Също така в следващите месеци Федерер може да стане едва 10-ият човек, който има над 700 победи в кариерата си. До момента те са 691 при 165 загуби.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини