Стосър събира информация за София



17-10-2013 10:41 | Станко Димов

Австралийката Саманта Стосър е поредното голямо име в световния тенис, което ще участва на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, който започва на 29 октомври в столичната зала "Арена Армеец".

29-годишната бивша шампионка от US Open не скри вълнението си от факта, че ще играе в България на заключителния турнир на Женската тенис асоциация. "Добра новина за всички, класирах се да играя на Турнира на шампионките в София!", възкликна Стосър на своята фейсбук страница.

В момента 19-ата в световната ранглиста тенисистка е на турнира в Москва. Вчера Сам усилено търсеше информация за българската столица в интернет. Тя остана впечатлена от забележителностите и се зарече да разгледа по-голямата част от тях.

Стосър изпадна във възторг от катедралата "Св. Александър Невски", съобщиха от отдел "Комуникации" на WTA.

Саманта Стосър доби право да участва на Garanti Koza WTA Tournament of Champions почти в последния момент. Тя спечели турнира от категория "Интернешънъл" в Осака миналата седмица и така се класира.

За бившата №4 в света това ще бъде второ участие в турнир на шампионките. Интересен е фактът, че тенисистката от Бризбън се класира за първото издание в Бали през 2009 година, след като взе титлата... отново в Осака.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини