Григор Димитров срещу Ян-Ленард Щруф 6:1, 6:3 (гейм по гейм)



17-10-2013 14:12 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Ян-Ленард Щруф, II кръг от турнира в Стокхолм (АТР 250). Победителят ще се класира за четвъртфинал, където ще играе с 203-сантиметровия Кени дьо Шепе (Франция).

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор, който взе първия гейм на 15, нанизвайки 2 аса.

1:1 Много интересен гейм, в който Димитров направи удар с изпълнение между краката, което със сигурност ще влезе в спортните емисии. Все пак германецът взе подаването си на 30 и изравни резултата.

2:1 Първата пауза в двубоя идва при резултат 2:1 за Григор Димитров. До този момент не сме видели нито една точка за пробив, което до голяма степен се очакваше, предвид отличните начални удари, с които разполагат и двамата.

3:1 Първи пробив в мача. Отличен гейм за Димитров, който разгада началния удар на съперника си и проби с лекота на 15. Германецът "помогна" и с няколко непредизвикани грешки.

4:1 Около 60 секунди бяха необходими на Димитров, за да затвърди пробива и да поведе с 4:1. Три поредни гейма на сметката на българина, който докосва успеха в първия сет.

5:1 Най-дългият гейм от началото на срещата. Гришо пропусна 3 точки за пробив, но при четвъртата Щрух прати топката в мрежа и загуби подаването си. Димитров ще сервира за успех в първия сет.

6:1 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Точно 28 минути продължи първата част на двубоя, която премина изцяло под диктовката на българина. Гришо играе отлично на сервис, като не е допуснал нито една точка за пробив пред съперника си.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Щруф):

1:0 Щрух прекъсва серията от 5 поредни гейма на Димитров и взима първото си подаване за втория сет.

1:1 Резултатът е изравнен след поредния отличен сервис-гейм за Димитров. Българинът е безупречен когато сервира от началото на двубоя.

2:1
Гейм на 0 на сметката на Ян-Ленард Щруф. Подобна на първия сет, първата пауза идва без пробиви.

2:2 Григор заби 3 последователни аса и спечели гейма на 0. От началото на срещата българинът има 7 спечелени точки директно от сервис.

2:3
Първият оспорван гейм от началото на втората част. Щруф поведе първоначално с 40:15, но Димитров взе 2 последователни точки и стигна до 40 равни. Последва още един гейм-бол за германеца, ново равенство, но в крайна сметка до пробив не се стигна.

3:3 Отново равенство в резултата. Безупречен гейм за Димитров, спечелен на 15.

4:3 Пробив за Григор Димитров! Ключовият седми гейм в сета отива на сметката на българина, който вече има пробив аванс. Хасковлията е само на 2 гейма от място на четвъртфиналите в турнира.

5:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Щруф ще сервира за оставане в двубоя.

6:3 Гейм, сет и мач - Григор Димитров. Срещата продължи точно 60 минути, след които българинът е на четвъртфинал в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини