Вердаско: С Надал сме в една игра, но той е на друго ниво



26-04-2010 17:58 | Станко Димов

Фернандо Вердаско започна сезона на клей на изключително ниво. Само в рамките на няколко дни испанският плейбой стигна финал в Монте Карло, а след това триумфира в Барселона.

 

Световният номер 9 не скри надеждите си, че ще прибави още няколко титли към колекцията си, но за тази цел се моли да не играе с Рафаел Надал.

 

"Наистина усещам, че имам силите да постигна нещо значимо на клей тази година. В играта ми се забелязва видим прогрес и вярвам, че мога да играя още няколко финала. Това е много важно, особено дни преди "Ролан Гарос". Имам шанс да се боря за финал дори и там", коментира Вердаско.

 

В същото време обаче испанецът е наясно, че когато говорим за червена настилка всички трябва да се съобразяват с Рафаел Надал. Именно бившият номер 1 надви Вердаско в Монте Карло, и то по какъв начин - 6-0, 6-1 в мача за титлата!

 

"Надал е различен. Той е най-силният на клей в света. Всички играем една игра, но той сякаш е на няколко нива пред нас. Когато е във форма е почти невъзможно да го победиш на клей. И това не е нищо ново", сподели още Вердаско.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини