Надал: Не успях да покажа най-доброто от играта си



06-10-2013 17:08

Рафаел Надал призна, че е разочарован от поражението срещу Новак Джокович във финала на турнира в Пекин. В същото време Рафа не скри, че е щастлив от това, че се завръща от новата седмица като №1 в ранглистата, особено след трудностите, които имаше през годината.

"Така и не намерих начин да го спра днес. Той бе твърде добър и успяваше да пласира топките си, където реши. Ако му позволиш да прави това, нямаш шансове срещу него.

"Въпреки загубата това като цяло бе добра седмица за мен. Винаги, когато играя срещу Новак трябва да съм на 100%. Днес той изигра наистина двубоя на много високо ниво, а аз не успях да покажа най-доброто от играта си," обясни Надал.

"Щастлив съм, че се завръщам като номер 1 в света, особено след всички проблеми, които имах. Невероятно е! Наслаждавам се на момента. Имам 13 финали в 14 турнири, в които участвах през годината.

Сезонът като цяло бе доста дълъг. Остават още няколко важни турнири. Надявам се да бъда максимално подготвен за тях," сподели още той.

Въпреки поражението Надал се завръща като лидер в световната ранглиста от понеделник. Той не е заемал тази позиция от 3-и юли 2011-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини