Борислава Ботушарова с първа титла при жените



30-09-2013 14:14 | Станко Димов

Четвъртата в схемата Борислава Ботушарова победи втората поставена Пернила Мендешова от Чехия с 6:4, 1:6, 7:6(2) в доиграването на финала на международния тенис турнир във Варна, който беше с награден фонд 10 000 долара.

Това е първа титла за Ботушарова в турнир на ITF при жените. Заради дъжда срещата беше преместена днес в зала. Доиграването започна при резултат 4:3 за 18-годишната Ботушарова и неин сервис.

Българката уверено спечели първата част и започна с пробив във втората. В следващия гейм пазарджиклийката имаше точка за 2:0, но Мендешова се спаси и после върна пробива. До края на сета чехкинята не загуби повече геймове. В решителната трета част държавната шампионка с отбора на "НСА" Ботушарова проби за 4:2, но допусна веднага рибрейк.

Чехкинята излезе напред след нов пробив за 6:5, след което сервираше за титлата. Българката не трепна, спечели 12-ия гейм, за да вкара финала в тайбрек. В него БОрислава поведе с 2:0 точки и не позволи да бъде настигната.

Ботушарова ще добави следващия понеделник 12 точки към актива си за световната ранглиста на WTA, където в момента е на рекордното за нея 510-о място. Това означава, че на 7 октомври тя ще дебютира в топ 500.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини