Раонич грабна пета титла след успех над Бердих



29-09-2013 16:15 | Николай Драганов

Милош Раонич триумфира със своята пета титла в кариерата, след като надигра поставеният под №1 в схемата Томаш Бердих с 7:6(4), 6:3 на финала на турнира в Банкок, Тайланд.

 

Раонич наниза 18 аса срещу само 4 за Бердих, спаси единствената точка за пробив, която се отвори пред чеха и за 1 час и 17 минути записа втора победа от два мача над Бердих.

 

Раонич се намира под 11 в ранглистата, но има всички шансове да намери място сред най-добрите 8 в Лондон в края на сезона.

 

Титлата в Банкок е общо пета за канадеца и втора за този сезон след успеха му в Сан Хосе. Раонич има 12 победи и 20 загуби срещу представители на Топ 10. Канадецът е най-високо класираният играч под 23 години.

 

"Играя страхотен тенис, сервирам наистина добре, правя добри неща. Ако продължавам в този дух ще мога да прогресирам още, независимо срещу кого съм на корта", коментира Раонич, който призна, че в началото на днешния мач се е чувствал по-некомфортно на корта, но е успял да покаже по-здрави нерви в тайбрека, а след това да вземе надмощие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини