Жоао Соуса вдигна първа ATP титла в Малайзия



29-09-2013 16:03 | Николай Драганов

Жоао Соуса спечели своята първа титла от ATP в кариерата, след като успя да стигне до обрат и успех с 2:6, 7:5, 6:4 над опитния Жулиен Бенето във финала на турнира от сериите ATP 250 в Куала Лумпур, Малайзия.

 

По този начин 24-годишният португалец ознаменува по най-добрия начин своя прогрес през последните седмици и затвърди впечатленията от победата над Григор Димитров и достигането до трети кръг на US Open, до полуфинал в Санкт Петербург и победата над Давид Ферер в Малайзия.

 

В своя първи финал в ATP Соуса спечели и първа титла не само за себе си, но и за Португалия, като най-големият успех досега бе финалът на Фредерико Жил през 2010 година в родния Оейраш. 

 

Жоао Соуса става седмият играч, който печели първа титла през 2013 година. За сметка на това 31-годишният Бенето все още няма трофей в кариерата си, като е изгубил цели девет финала. Този мач бе и първия през сезона, който противопостави двама тенисисти без трофеи до този момент.

 

Португалецът спечели титлата след 2 маса и 18 минути на корта и се очаква значително да подобри рекордното си класиране, на което се намира и в момента, а именно №77 в света. Титлата в Малайзия пък го лиши от участие в Пекин, където Соуса трябваше да тръгне от квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини