Двата отбора на "Левски" на финал на държавното първенство



27-09-2013 14:59

Тенис клуб "Левски" класира двата си отбора на финала на държавното първенство по тенис за мъже "Happy", което се  провежда на кортовете на БНТЦ и е с награден фонд 10 000 лева.
 
В единия полуфинален двубой първият състав на "сините" се наложи с 2-0 победи над "Черно море-Елит". В мача на вторите ракети националът Димитър Кузманов надигра с 6:2, 6:2 националния треньор Тодор Енев. В следващата среща състезателят за Купа "Дейвис" Тихомир Грозданов спечели срещу другия национален треньор Ивайло Трайков също с 6:2, 6:2.
 
Грозданов сподели, че е пътувал цяла нощ от Румъния, за да играе в мача. Вчера варненецът игра осминафинал на чалънджър в град Сибиу.
 
В другата среща "Левски" II детронира шампионите от "НСА" I след успех с 2-0. Държавният шампион до 18 години Любомир Лещански даде преднина на "сините" след 6:1, 6:1 срещу Фердун Шефкедов.

В мача на първите ракети Пламен Милушев надделя над национала Валентин Димов със 7:6(4), 7:6(4). И в двата сета Димов вземаше преднина, съответно с 5:2 гейма и с 5:3, но Милушев го настигаше и проявяваше по-здрави нерви в тайбрека.
 
Финалната среща е в събота на централния корт на БНТЦ. Първият двубой е от 10:00 часа, а вторият - от 13:00 и ще бъде излъчван пряко по БНТ. При равенство в резултата ще се играе и срещата на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини